Seminar organizat de catre ACT DJ la Galati
Perioada:12 august, 2016;
Participanti au fost partenii de proiect si reprezentanti ai administratiilor locale din cele trei tari. CCEG  a fost reprezentat de catre Petruta Moisi, presedinte. Intalnirea a inlesnit si  semnarea unor documente de catre partenerii de proiect precum si realizarea de vizita la sediul CCEG pentru diseminarea cunostintelor si experientei accumulate in perioada derularii proiectului.

 

  

 

 

 

Conferinta organizata de catre ACT DJ la Tulcea
Perioada: 28 iunie - 1 august.
Din partea CCEG au fost prezenti Mirela Leonte, Petruta Moisi, si Liviu Popescu (partener CCEG).
Obiective: Prezentarea rezultatelor obtinute prin derularea proiectului de catre fiecare partener; strategia pentru Delta Dunarii; realizari in domeniul managementului apei uzate din Jud Tulcea; adaptarea planului de actiune pentru ultima perioada a proiectului. Deplasare in Delta.

  

 

 

 

 

Vizita de studiu, schimb de experienta, organizata de catre ACT DJ, Galati.
Obiectiv: informatii si experienta  acumulate de catre autoritatile din Galati si Braila pe tema managementului deseurilor municipal solide, dar si a substantelor chimice periculoase.
Perioada: 27-28 iunie
Au participat membri ai echipelor partenere din Rep. Moldova, (EPPO-Chisinau) si Galati (ACTDJ; din partea CCEG-Petruta Moisi, presedinte)
In Galati s-au vizita Statia de Sortare a deseurilor municipale solide si Depozitul Ecologic
Observatii si recomandari:
• se impune o larga campanie de informare si sensibilizare a cetatenilor pentru realizarea unei mai bune sortari la sursa ( apartamente si locuinte private;
• o mai eficienta preluare a deseurilor sortate precum si o mai corecta vizualizare
In Braila, s-a vizitat un agent economic privat-SETCAR, pentru deseuri periculoase.  Este vizibil  modul in care se realizeaza un bun management.