Proiectul  REPAIR (Cooperare Regionala pentru Protectia Mediului din Bazinul Marii Negre impotriva Poluatorilor Agricoli) este finantat de Programul Operational Comun Marea Neagra (JOP), Nr. De proiect 2.2.1.73799.317_MIS-ETC 1638.

Bugetul total al actiunii: EUR 1,011,875.15

 Principalele obiective ale proiectului  sunt:

·         Promovarea cooperararii tranfrontaliere pentru monitorizarea si protejarea zonelor de coasta a Marii Negre, precum si a bazinelor hidrografice afluente, cu precadere in zona de implementare a proiectului care acopera regiuni din Moldova, Romania, Bulgaria , Turcia si Georgia.

·         Imbunatatirea cunostintelor comune si a expertizei pentru elaborarea programelor de actiune pentru bazinele hidrografice in zona de cercetare Europeana;

·         Imbunatatirea retelelor de date, promovarea integrarii instrumentelor, metodologiilor si activitatilor in domeniul protectiei mediului din regiunea Marii Negre.

Activitatile includ:

·         Imbogatirea expertizei comune din sector

·         Pregatirea metodologiilor de cercetare;

·         Creearea si dezvoltarea retelelor de baze de date;

·         Imbunatatirea constientizarii publice prin implicarea activa a femeilor;

·         Pregatirea unor „Programe de actiune pentru protectia mediului – protejarea bazinelor hidrografice de poluantii agricoli”

Principalii beneficiari ai proiectului sunt populatiile din comunitatile din zona de coasta, autoritatile locale, autoritatile de mediu, companii si complexe turistice, industria piscicola si altii.

Informatii privind activitatile derulate in cadrul proiectului re regasesc in pagina oficiala a proiectului: http://www.blacksea-repair.org

Informatii utile despre bazinul hidrografic Prut: http://www.rowater.ro/daprut/Documente%20Consultarea%20Publicului/Forms/AllItems.aspx