Despre CCEG

CINE SUNTEM

Centrul de Consultanta Ecologica Galati (CCEG) este o organizatie neguvernamentala de mediu, apolitica si non-profit, infiintata in 1996 datorita implicarii unui grup restrans de persoane si sprijinului oferit de organizatii guvernamentale si neguvernamentale din Luxemburg si Austria.

Misiunea noastra este de a integra o perspectiva ecologica in dezvoltarea societatii romanesti prin proiecte, actiuni, campanii de informare, activitati educative si cooperare nationala, regionala si internationala.

In 17 ani de activitate neintrerupta, am derulat programe si proiecte diverse la nivel local, regional si international, multe dintre ele avand o componenta europeana. Ne-am bucurat de interesul manifestat de concetateni, majoritatea implicandu-se direct prin actiuni de voluntariat sau prin diverse colaborari. Le multumim tuturor si speram sa ne mobilizam in numar cat mai mare pentru ca impactul actiunilor noastre sa fie mai vizibil si mai durabil.

Colaborarile si parteneriatele dezvoltate in cei 17 ani de activitate ne indreptatesc sa credem ca si in Romania protectia mediului poate deveni realitate atunci cand fiecare dintre noi actionam pentru o schimbare in bine, acolo unde putem, acasa, la serviciu, la scoala, la iarba verde, etc.

CE FACEM

Principalele activitati pe care le derulam sunt de educatie ecologica, informare a publicului, sustinerea retelelor de organizatii de protectie a mediului neguvernamentale,  precum si aplicarea in practica a principiilor de protectie a mediului, in functie de finantarile atrase prin proiectele pe care le-am realizat.

Principalele domenii abordate de la infiintarea organizatiei si pana in prezent au fost:

  •     Protejarea resurselor de apa, mai ales in bazinul hidrografic al Dunarii,
  •     Gestiunea deseurilor in gospodarii si in comunitati,
  •     Compostarea deseurilor verzi
  •     Bunele practici agricole si reducerea poluarii solului si apelor,
  •     Dezvoltare durabila

Activitatea noastra s-a desfasurat in cadrul a numeroase proiecte finantate de catre Ministerul Mediului si Ministerul Afacerilor Externe din Luxemburg, Uniunea Europeana, Fondul Global de Mediu – GEF, USAID Peace Corps si nu numai.

Inca de la infiintare am fost sprijiniti si am colaborat in mod deosebit cu Eco Counselling Luxembourg si Eco Counselling Austria, organizatii care fac parte din reteaua europeana Eco Counselling Europe. Aceste organizatii ce ne-au oferit instruire, expertiza si informatii, ne-au incurajat si sustinut permanent fiindu-ne alaturi pas de pas cu profesionalism si prietenie.