Proiectul Clean Rivers - Clean Sea! Acțiune comună a ONG-urilor pentru protecția mediului în zona Mării Negre" - a ajuns la final.

Perioada de desfasurare a proiectului februarie 2013 - iunie 2015

Pe canalul de youtube.com puteti viziona imagini privind ultimele realizari ale proiectului.

Multumim tuturor colaboratorilor, partenerilor si celor care s-au implicat activ in activitatile organizate de CCEG pentru atingerea obiectivelor propuse.

https://www.youtube.com/watch?v=L2j9BEQgmgw

https://www.youtube.com/watch?edit=vd&v=-jmh1DXWIx0

Proiectul Clean Rivers - Clean Sea! Acțiune comună a ONG-urilor pentru protecția mediului în zona Mării Negre, abordează o problemă comună - poluarea mării și a afluenților acesteia folosind parteneriatul ONG-urilor ca instrument principal

Obiectivul general al proiectului este de a contribui la eficacitatea măsurilor luate de către diferite părți interesate pentru a aborda problema poluării apei, ca provocare comună în domeniul protecției mediului din zona Mării Negre. 

Obiectivele și activitățile care au fost dezvoltate de către proiectul „Râuri curate - Mare curată!” au contribuit atât la realizarea de parteneriate puternice regionale și de cooperare cât și la realizarea Studiului privind managementul apelor şi controlul poluării aplicat zonelor de proiect din cele 5 ţări partenere:România, Moldova, Bulgaria, Turcia şi Georgia.  Studiul a fost elaborat de experți de mediu, de-a lungul întregii perioade de desfăşurare a proiectului.

Parcurgerea studiului necesită puţin timp, dar vă oferă ocazia de a  învăța despre geografia, caracteristicile şi detaliile zonelor pilot și, de asemenea, despre legislația specifică și multe alte informaţii interesante.

Ceea ce face studiul chiar mai interesant  este faptul că mai multe râuri principale care curg direct sau indirect în Marea Neagră au fost analizate în detaliu, astfel, cunoştinţele noastre despre ceea ce afectează mediul vor deveni mult mai bogate. 

În studiu puteţi găsi nu doar cunoștințe și informații despre ecosistemele Mării Negre și a legislației specifice dar şi cum se pot dezvolta parteneriate și la modul în care putem îmbunătăți cooperarea în regiunea Mării Negre între toate părțile interesate, ONG-uri, guvernamentali, sectorul de afaceri şi societatea civilă.

Întreaga echipă de proiect, şi mai ales echipa de specialişti care au muncit pentru elaborarea acestui studiu, speră ca acesta să fie utilizat de către toți cei care doresc să știe mai multe despre Marea Neagră și care se vor implica în protecția și prevenire poluării Mării Negre. 

Studiul poate fi consultat în versiuni completă pe portalul proiectului http://www.cceg.ro/clean-rivers-clean-sea/ managementul-apei.

Ïmagini de la conferinta de presa organizata in data de 29.06.2015 cu prilejul finalizarii proiectului „Rauri Curate-Mare Curata Actiune Comuna a ONG-urilor pentru Protectia Mediului în Bazinul Marii Negre” (CR –CS), finanțat prin Programul Operațional Comun (POS) “Bazinul Mării Negre 2007-2013”.